Vilket fantastiskt cykelår 2019 varit. Veckoträningar under sommarkvällarna ibland med afterbike på Tapas, Träningsläger och Zwiftevent för att nämna några aktiviteter.

Måndagarna med Women By Bike är som ett kinderägg, tre överraskningar i ett. Inte nog med att man får motion och kunskap om klungkörning, de är fyllda med gemenskap, glädje och massor av pepp. Några extra varma sommarkvällar har vi avslutat träningsrundan med Afterbike på Tapas Bar & Deli. Mat och dryck i gott sällskap slår aldrig fel. Dessutom ger det möjlighet att lära känna varandra ännu bättre.

Har du någonsin funderat på att börja cykla landsväg eller testa klungcykling. Då är detta träffarna för dig, det kan jag intyga som under 2019 började cykla med andra tjejer på Women By Bike och det var det bästa jag gjort.

Vem är jag kanske ni undrar. Jag heter Josefine Andersson, är 47 år och bor i Vännäs. Jag har varit aktiv i min ungdom och cyklade då en del. Speciellt efter jag fick min farfars stålhäst, en girogul Monark med campa. Jag körde livet ur den bokstavligen då jag i full fart hakade fast med pedalen i en betonggris. Jag klarade mig ganska bra, men cykelramen vek sig. Sen kom livet emellan. Det vill säga att jag blev sjuk. Stillasittande med värk och i behov av rullstol blev kroppen tyngre och värken än mer påtaglig. Tiden gick och för några sedan fick jag veta att det var reumatism. Med rätt behandling öppnades möjligheten för ett aktivare liv igen, som jag längtat. De första steget var att cykla 10 minuter varje dag och kroppen svarade om än långsamt i början. Delmålen var många och inte för svåra så att peppen skulle övervinna smärtan, för det var inte lätt. Det är nu tre år sedan, nu cyklar jag utan värk och med 18 kilo lättare kropp. 

Cykling är det bäst jag gett mig själv och jag kommer aldrig att sluta. Jag lever för att cykla och målet för vad som är möjligt flyttas fram för varje dag, månad och år som går.

En stor hjälp för att nå personligen mål och bibehålla formen inför sommarsäsongen är interaktiv cykling på trainer. De bästa träningspassen finner du på Zwift vilka förövrigt är mitt ljus i vintermörkret. Women By Bikes onsdagsträningar på Zwift som leds av mig och Camilla Lundberg är veckans höjdpunkt då vi delar cykelglädje med andra kvinnor. Deltagarantalet ökar och så även antalet återkommande som är jättenöjda och en del säger att det är det bästa passet på Zwift. Några av deltagarna är lokala som ni känner igen från WBB, andra är från andra sidan jordklotet.

Tänk att där sitter vi uppkopplade i våra hem, tränar och umgås med kvinnor från världens alla hörn. Allt medans svetten lackar, musiken strömmar ur högtalarna och fläkten viner på högsta varvtal. Kan man ha det bättre? Jag tror faktiskt inte det.

Är ni nyfikna på att delta så kan heter eventet SZR WBB socialride, vi kör varje onsdag 18:05. Välkommen!

Josefine Andersson