Villkor

Köpinformation

Alla priser inkluderar moms. By Bike reserverar sig för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Vi reserverar oss även för att de produktbilder vi visar på vår sida inte alltid stämmer överens med produkten.

Leverans cyklar

Cyklar levereras i vår butik direkt till kund. Den policyn följer riktlinjerna i vårt samarbete med Specialized. Vi har valt detta arbetssätt med syfte att alltid att hålla jämn och hög kvalitet på våra leveranser och att du som kund för en rätt anpassad cykel.

Fraktvillkor

Då vi för närvarande har prioriterat försäljning i butik och direktförsäljning till företag, sker eventuella sändningar tills vidare med mest lämpade fraktsätt vilket debiteras till självkostnadspris.

Produktgaranti

By Bike lämnar 2 års fabriksgaranti på alla tillbehör från Specialized om inget annat anges. Ramar från Specialized omfattas av 5 års fabriksgaranti. Hjälmar omfattas av 2 års crash-garanti vilket innebär att du köper en ny hjälm för halva priset om hjälmen skadats i samband med att du cyklat omkull. På begagnade varor och demo-produkter lämnas 3 månaders garanti. Garantin omfattar ej slitage eller skador som uppstått på grund av handhavandefel eller bristande underhåll.

Öppet köp och bytesrätt

Vid köp i vår butik gäller full bytesrätt på alla produkter inom 14 dagar från köpet under förutsättning att varan är oanvänd och returneras i originalförpackning.

Postpaket och rekommenderade brev körs ej ut till By Bike och vi har därför ej möjlighet att hämta ut dessa. När du hämtar ut en beställd vara i vår butik gäller öppet köp i åtta dagar, ej ångerrätt.

By Bike förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för de saknade delarna i de fall returen ej är komplett. By Bike löser ej ut paket mot postförskott. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Reklamation

För att kunna reklamera en produkt måste du uppvisa/bifoga kvitto eller följesedel (för butiks- respektive postorderköp). By Bike funktionsprovar alla reklamerade produkter. Visar det sig att det är ett felaktigt handhavande eller om produkten är felfri debiteras kunden 350 kr för testarbetet. By Bike ansvarar ej för kostnader som kan uppstå på grund av en defekt vara.