SERVICEFAKTA

By Bike tar emot de flesta typer av cyklar men är specialiserade på landsväg-, MTB-, hybrid- och brukscyklar. Vi förbehåller oss rätten att tacka nej till ett serviceobjekt ifall vi bedömer att det på grund av cykelns beskaffenhet inte är rimligt att leverera ett arbete med den kvalitet vi eftersträvar.
På alla cyklar sålda av By Bike ingår en fri service som omfattar följande åtgärder:

  • allmän kontroll och efterdragning, kontroll och justering växlar, bromsar och drivlina samt smörjning
  • åtgärd och byte av slitagedelar och skador tillkommer och utförs efter överenskommelse.
I samband med att du lämnar in din cykel görs en grundläggande besiktning och så långt det är möjligt lämnas ett kostnadsförslag som du direkt kan ta ställning till. Skulle det framkomma några problem eller defekter därutöver meddelas du som kund vad det innebär. Vi gör inga ytterligare åtgärder utan överenskommelse med dig som kund.
Cykeln ska vara tvättad innan inlämning för service. Det gör du enklast med en bilsvamp och schampo eller diskmedel. För kraftigt smutsade cyklar tillkommer kostnad för cykeltvätt.
Vid inlämning ges en preliminär åtgärdstid. När cykeln är klar för avhämtning skickas ett SMS till det mobilnummer som lämnats vid inskrivning. Skulle försening uppstå eller att vi ej kunna slutföra arbetet p.g.a. reservdelsbrist eller annat hör vi av oss om ny tid för uthämtning.
Färdigrapporterad cykel uthämtas inom 3 dagar. Betalning av utfört arbete görs i samband med uhämtning.
Vi slutmonterar ej externa cyklar från kartong.

SERVICE – EN VIKTIG KUGGE

”Ibland fungerar det inte som det ska. ”

På By Bike lägger vi stor vikt vid att hela kedjan, från leverans av din nya cykel till kommande service och underhåll, håller en kvalitetsmässigt hög nivå.

Vi är specialister på landsvägscyklar, mountainbike, hybrid och brukscyklar från Specialized men åtar oss även andra fabrikat. På vår hemsida hittar du tips på hur du kontrollerar din cykel för bättre säkerhet och komfort.

Tips på hur du kan förbättra din cykel

Hur mår din cykel? Kontrollera funktion och säkerhet!

Åtgärda eventuella fel och brister själv eller besök vår verkstad så hjälper vi dig!