Grunden till vår etablering av en helt ny cykelbutik i Umeå lades genom diskussionerna under en riktigt tuff 5 timmar lång Tour de France-etapp genomförd i TV-soffan. Det här är 3,5 år sedan och vi hade under ett par år konstaterat att intresset för att cykla i alla dess former ökade starkt i Umeå. Vi trodde även på att det fanns utrymme och behov av en riktigt bra och specialiserad cykelbutik i Umeå.

Vi var tidigt överens om att ifall vi ska öppna en cykelbutik ska det vara någonting som verkligen sticker ut och kunna erbjuda något som inte fanns i Umeå sedan tidigare. Andra faktorer som vi ansåg avgörande var att skapa ett djupt samarbeta med en eller få starka leverantörer. Samtidigt som vi har en passion för cykel handlade det också om att långsiktigt bygga ett stabilt och lönsamt företag med en gott rykte och en trogen kundkrets.

En viktig styrka vi såg var våra gemensamma erfarenheter av sport och cykelbranschen, erfarenheter av både försäljning i butik och uppsökande försäljning mot företag samt etablering och drivande av företag.

Vi började söka av branschen efter intressanta leverantörer samtidigt som vi besökte ett antal butiker runt om i landet. Vi den här tiden var det ingenting som triggade oss och gav oss en känsla att ligga på absolut på topp. Efter att projektet fått ligga till sig ett tag besöktes Specialized Concept Store och det gav verklig mersmak och gav oss som besökare en ”vill ha ” känsla.

Att Specialized policy sammanföll med vårt synsätt på en etablering och långsiktig verksamhet gjorde saken ännu bättre. Roland tog sommaren 2014 kontakt med Specialized och presenterade tankarna kring en etablering av en butik med fullt fokus på Specialized. Efter ett första möte drogs arbetet med affärsplan, budget och byggande av förutsättning för ett partnerskap igång. Efter mycket efterforskning, funderande, räknande och tankar och produktval kom vi äntligen till ett läge där vi kunde påbörja byggandet av butik och verkstad.

När det här skrivs befinner vi oss i mitten av februari 2015 och det återstår en hel del arbete innan vi kan släppa på de första kunderna in genom dörren. Samtidigt som vi är vi otåliga och vill komma igång vill vi att allt ska verkligen vara på topp till vår grand opening senare i mars.

Välkomna till Norrlands bästa cykelbutik!

Michael Sjöström och Roland Hedlund