Womens Ride Group

Nu startar vi vårens cykelgrupper för tjejer på landsväg och mountainbike i samarbete med She Rides.

Du är välkommen att delta oavsett om du tränat cykling förut eller är nybörjare. Vi anpassar fart, sträcka och storlek på grupp efter deltagarnas erfarenhet och förmåga. Varje grupp är ledarledd och deltagande är kostnadsfritt. Användande av hjälm är ett krav för att delta.

Inför varje cykelaktivitet går vi igenom saker att tänka på när man cyklar i grupp, teknik och praktiska tips. I anslutning till mountainbikecyklingen planeras bl a för teknik och manöverträning.

Vi har även en Facebook grupp där vi kommer publicera nyheter, tips och träningstider. Ansluta dig gärna till gruppen för att vara ”up to date”!

Tider & info:

Landsväg          

Måndag     samling 17.45 avgång 18.00

Lördag      samling 10.00 avgång 10.15

Cykelgrupperna landsväg vänder sig till deltagare med landsvägsracer och lättare hybridcyklar. För dig som är nybörjare rekommenderar vi, med tanke på att vi kommer att cykla i grupp, att du gjort 5-10 turer på din cykel så att du hunnit vänja dig vid hur den känns med växlar, pedaler, bromsar.

Mountainbike

Lördag samling 10.00  avgång 10.15

För att delta i skogscyklingen behöver du ha en mountainbike som är ordentligt hopmonterad. Har du frågor om vad som är lämpligt gå det bra att höra av sig till By Bike för tips och råd eller ställ frågan i vår Facebook-grupp ”Womens Ride Group”.

Samlingsplats:

Formvägen 10B

906 21 Umeå

 

Alla kan cykla med oss!

//By Bike Umeå i samarbete med She Rides