SPECIALIZED RETÜL Fit och Bike Fit Plus

Rätt inställd cykel gör din cykelåkning kraftfullare och mer komfortabel.

 • Grunden är att vi alltid anpassar cykeln efter dig och inte tvärtom.
 • Vi arbetar med 2 nivåer av cykelanpassning; Bike Fit Plus och RETUL Fit.
 • I samband med första kontakt med våra utbildade och erfarna specialister rekommenderar vi och bestämmer tillsammans vilken typ av FIT som är lämplig för dig personligen.
 • Kontakta oss för råd och rekommendation för val av nivå.

Fakta RETUL Fit och Bike Fit hittar du om du scrollar vidare ->

Kunder berättar:

2016-06-13

Hej, jag vill tacka för anpassningen av min cykel (grön cykel… jag som körde i diket) tack vare er cyklade jag tjejvätten utan problem! !!! Var bara allmänt trött i en otränad kropp….. köra igen? Givet !  Lena L Myrlund

Bike Sizing grund – maj 2016

Bike Fit Plus – fakta

Alla som cyklar mycket och vill optimera sin upplevelse oavsett om det handlar om att cykla till jobbet, söndagsturen, motion eller träning på toppnivå.

Du har någon form av besvär som är relaterade till cykling. Det kan vara problem med knän, fötter, nacke osv. Vi gör vad som går för att skapa bästa möjliga förutsättningar utifrån dig personligen.

De flesta BG Fit´s görs på landvägsracer eller MTB men det tillför ett värde även för den som har en bruks eller hybridcykel och som cyklar lite längre turer.
En Bike Fit Plus tar ca 1,5 tim beroende på förutsättningar och vilka anpassningar vi behöver gör på din cykel och utrustning.

 1. Förstudie med genomgång av dina eventuella besvär och din nuvarande utrustning, cykel och sittposition.
 2. Förstudie rörlighet, styrka och kroppspositioner relaterade dina ev besvär.
 3. Cykeln placeras i en trainer och du får sätta dig upp och cykla några minuter för att kroppen ska vänja sig vid cykeln och du ska sitta i den position du brukar din cykel.
 4. Kontroll och val sadeltyp – inställning sadelhöjd
 5. Inställning sadelns position och vinkel
 6. Ev montering och inställning skornas pedalklossar
 7. Styret och bromshandtagens position och vinkel

Vi genomför allt i vår speciellt byggda Bike Fit studio av våra utbildade och certifierade Bike Fit tekniker. Du kommer i flera omgångar att cykla på en trainer varför du behöver ta med tränings eller cykelkläder och de skor du kommer att använda när du är ute och cyklar.

Bike Fit Plus – 1.175 kr

RETUL Fit

“BE ONE WITH YOUR BIKE™”

Specialized RETUL Fit är den mest omfattande metoden för att få cykel och cyklist att harmonisera med varandra.
RETUL Fit är utvecklat av ergonomer och vetenskapligt testat för att maximera kraft, uthållighet och komfort. Vi använder ett väl dokumenterat system för anpassning av din cykel och utrustning mot kroppens tre kontaktpunkter mot cykeln.

RETUL Fit i 4 steg:

RETUL Fit – fakta

Alla som cyklar mycket och vill optimera sin upplevelse och prestera maximal kraft med bästa möjliga komfort på cykeln. RETUL Fit riktar sig till både motion och träning på toppnivå. Vi ger förutsättning att minimera risken för besvär och skador på både kort och längre sikt. Rätt anpassad cykel innebär bättre förutsättningar att fortsätt njuta av din cykelåkning hela livet.

Med en RETUL Fit skapas även bästa möjliga förutsättningar för cyklister med begränsningar i rörlighet eller andra typer av problem att utöva cykel som träning och tävlingsform.

De flesta RETUL Fit´s görs på landvägsracer eller triathloncyklar men även för MTB finns det stora fördelar för dig som vill optimera kraft och minimera risken för skador och besvär på kort och lång sikt.

En fullständig RETUL Fit tar 2,5 – 4 timmar beroende på förutsättningar och vilka anpassningar vi behöver gör på din cykel och utrustning.

Vi genomför allt i vår speciellt byggda RETUL Fit studio av våra utbildade och certifierade RETUL Fit tekniker. Under genomförandet av en RETUL Fit bedöms bland annat rörlighet och anatomiska skillnader. Du kommer i flera omgångar att cykla på en speciell RETUL Fit Bike varför du behöver ta med tränings eller cykelkläder och de skor du kommer att använda när du är ute och cyklar. Utifrån den förstudie vi utför anpassas cykeln efter dig och dina förutsättningar.

RETUL Fit enligt Specilized metod – 2.275 kr

RETUL FIT STUDIO

Vår RETUL Fit Studio är ett specialbyggt rum hos oss på By Bike som erbjuder en avslappnad passformupplevelse för våra kunder. Vi är rustade med all teknik och verktyg som behövs för att hjälpa dig att hitta den för dig optimala positionen på cykeln!
Boka tid för din FIT

Kunder berättar:

2016-06-13

Hej, jag vill tacka för anpassningen av min cykel (grön cykel… jag som körde i diket) tack vare er cyklade jag tjejvätten utan problem! !!! Var bara allmänt trött i en otränad kropp….. köra igen? Givet !  Lena L Myrlund

Bike Sizing grund – maj 2016