Årets cykelresa är inställd

För mer information, kontakta butiken Michael eller Roland

NU har vi öppnat för bokning av 2020 års cykelresa till Italien.

För femte året i rad arrangerar vi resan för dig som vill kombinera härlig cykelåkning med vackra upplevelser, god mat, dryck och trevligt umgänge.

Låt oss dela med oss av våra upplevelser – allt vi uppskattar med Italien, miljön, människorna, kulturen, maten och cyklandet, och bjuda med er på en fantastisk resa!

Vi söker oss tillbaka till det vackra området vid Gardasjön. Vägarna i kring sjön är idealiska för cykling. Här finns allt från flacka eller lätt kuperade vägar i vinlandskapen till bergen där vi kan ta oss an utmanande klättringar.

Du behöver inte vara en topptränad cyklist för att åka med oss men du ska kunna hantera en landsvägscykel och ha en god grundkondition.

GARDASJÖN

Garda

Garda, som vi kommer att bo i, är en genuin småstad med en fantastiskt läge vi östra sidan av Gardasjön. Här kryllar det av folkliv på strandpromenanden och den genuina stadskärnan. Man träffas, umgås och njuter folklivet eller bara att slår sig ner för en kaffe eller något gott att dricka. Gardasjön anses som en av världens vackraste platser. Här finns en rik kultur och många författare och konstnärer har genom alla tider kommit hit för att söka inspiration.

Välkända vindistrikt

Närheten till välkända vindistrikt som Valpolicella och Bardolino bjuder in till upptäktsfärder både med och utan cykel.

Monte Baldo

Några kilometer bort börjar klättringarna upp mot bergskedjan Monte Baldo. Här hittar du sköna åkbackar och stentuffa klättringar. Söker du dig norrut längs sjön upp till Malcesine, Riva och Torbole är utbudet av otroligt vackra vandringsleder stort. Vi klart väder är en tur upp på Monte Baldo en magisk upplevelse med vidunderlig utsikt. Ta kabinbanan eller gå till fots från Malcesine.

PÅ RESAN

CYKELRUTTER – 7 dagar på plats

Du behöver inte vara en topptränad cyklist för att åka med oss. Cykelvana och god grundkondition är nödvändig för en större upplevelse. Cykelturerna planeras med möjlighet att välja alternativ rutt för längre eller kortare tur.

Preliminära planerade rutter läggs ut i början på 2020.

Vi samlas varje morgon för en genomgång och uppdelning mellan våra guider utifrån planerade turer, önskan och förmåga. Vi delar upp oss i ”Snabba”, ”medel” och ”blomstergrupp”. Om du vill åka långt och hårt så finns det dessutom alla förutsättningar för det.

KULTUR OCH FOLKLIV I VERONA OCH VENEDIG

VERONA

Ett besök i Verona är att ta ett steg in i historien. Staden med dess kultur och historia är värd ett besök. Känner du för att shoppa finns ett utbud som erbjuder det mesta. När du är nöjd efter alla intryck sitter det fint med en kaffe eller något annat gott att dricka på ett café eller restaurang, samtidigt som du tar intryck av folklivet. Du åker gemensamt eller på egen hand. Resa med buss tur och retur Verona tar en dryg halvtimme enkel väg.

VENEDIG

Att ta sig till Venedig gör du enklast med buss med ett par timmars restid. Staden med sin speciella karaktär inbjuder till att upptäcka kanaler, gränder och kultur. Ta en båttaxi eller gondoltur till nästa stopp.

BOENDE I GARDA

Vi bor på Hotel Cortina centralt i Garda.

VINPROVNING OCH MIDDAG

Veckoprogrammet erbjuder möjlighet till en kväll med vin eller grappaprovning.

HYRA CYKEL

Du kan välja mellan att hyra cykel eller ta med egen. Cyklarna levereras av lokal cykeluthyrning. Funderar du på att ta med egen cykel kan vi på By Bike hjälp dig med råd och tips om hur du packar.

By Bike kontaktar dig som vill hyra cykel för val av modell, storlek och utrustning

Hyrcykel som tillval, från 2400 kr

PLAN OCH IDÉ I ITALIEN – VINO & VELO

Resan arrangeras i samarbete med Vino & Velo, Leif och Michele Karlsson. De arrangerar cykel och vandringsresor med inslag av vin, mat och det goda livet. Leif och Michel utgår från Greve in Chianti och verkar från Dolomiterna i norra Italien till sydligaste delarna av Toscana.

GUIDER

Guider under hela vistelsen – Roland Hedlund och Michael Sjöström, By Bike samt Leif Karlsson, Vino Velo och PO Hedlund, Moffa RC. Vi är alla väl bekanta med området.

FAKTA OCH BOKNING