Så var det bara timmar kvar av året 2017 och tid för tillbakablick.

Det har varit ett minst sagt händelserikt år för mig både på och utanför cyklingen. Jag inledde året med det planerade etapploppet på Nya Zeeland, The Pioneer MTB Stage Race.

https://www.bicycling.se/blogs/pernilla/nedrakning-the-pioneer-mtb-stage-race

Vi hade en upplevelserik resa som överträffade mina förväntningar trots att jag åkte på förkylning. Senare under våren blev det en oplanerad och småspännande cykelresa till Riga för SEB MTB marathon (https://www.bicycling.se/blogs/pernilla/seb-mtb-maraton-cesis-valmeira-check.htm).

Jag ville mer.

Siktet var därefter inställt på BC bikerace i Kanada i juli. Men, livet ville dock annat och på grund av privata händelser tvingades jag ställa in drömresan.

Lite tomt och vilset blev det, och plötsligt kändes det inte fullt lika kul att cykla MTB på hemmaplan längre. Hjärnan var ju mentalt inställd på att få tävla på några av världens bästa singeltracks i British Columbia.

Ny och inspirerande cykelglädje.

Så blev det att jag istället dammade av landsvägshojen som jag vanligtvis använder till trainern vintertid. Att byta cykelform och testa några nya och lite annorlunda cykeltävlingar på hemmaplan var precis vad jag behövde för att cykel- och livsglädjen skulle återvända igen.

Under sommaren deltog jag bland annat i Glassbonden Gravel Challenge (https://www.bicycling.se/blogs/pernilla/glass-gravel-challenge-lycka.htm) och fick låna en Specialized Roubaix med lite fetare däck. Superkul och med det insikten om att jag älskar att nöta grus- och skogsväg.

Just grusvägar har vi ju dessutom ganska gott om här i trakterna. Ja, så nu har jag beställt en riktig grusnötar-äventyrs-cykel som jag verkligen ser fram mot att få plåga närmare våren, en Specialized Diverge.

Cykla på varmare breddgrader.

Traditionsenligt har cykelåret precis avslutats med en träningsweekend på varmare breddgrader. Med lite kort varsel fick det bli Teneriffa (https://www.bicycling.se/blogs/pernilla/lovers-friends-och-lilla-jag.htm) där jag hyrde en Specialized Roubaix. Helt rätt val visade det sig då vissa asfaltsträckor var lite väl grova. Utförskörningarna kändes dessutom klockrena med skivbromsar så jag kände mig synnerligen nöjd med cykelvalet.

Så vad blir sammanfattningen av cykelåret som innehållit nya cyklar, cykelvänner, resor samt höga toppar och djupa dalar? Jo, att det finns ingen bättre terapi eller upplevelserikare lyckopiller än cykling. Det finns så otroligt mycket glädje att hämta i en cykel och i sällskap av likasinnade.

Innan året stängs vill jag passa på att tacka By Bike för vårt trevliga samarbete under 2017 och alla cykelnördar som jag haft förmånen att möta. Cyklar i alla ära, men det är människorna bakom styret som betyder mest i längden.

Gott Nytt 2018!

/Pernilla

Aktuelt

Kom gärna på Pernillas föreläsning den 17/01 18.30 hos By Bike, Formvägen 10B

Anmäl dig via Facebook-event.