Cykla i Italien – Medelhavskusten, västra Toscana

Res med By Bike till Italien 27/6-3/7 2019

Sista dag för bokning är 30 mars

Klipp från sommaren 2018

DUkan fortfarande boka årets cykelresa till Italien. Skön cykling god mat och fina upplevelser.

Den här gången söker vi oss till västra Toscana ute vid Medelhavet och en liten stad som heter San Vincenzo.  Sommar och hav är en kombination som är lockande speciellt efter ett antal svettiga timmar på en cykel.

Terrängen här erbjuder en blandad cykling som alltid börjar med en stunds slätåkning. Som mest når vi höjder mot 5-600 m ö h via långa inte alltför branta stigningar.

Följ med och låt oss dela med oss av våra upplevelser – allt vi uppskattar med Italien, miljö, människorna, kultur, maten och cykling.

Medelhavskusten vid Tyrenska havet

San Vincenzo

För er som har lite koll på våra tidigare resor så kommer ni att se ett rätt så annorlunda resmål vad gäller miljö och terräng. San Vincenzo, som vi kommer att bo i, är en typisk Italiens sommarstad med en fantastiskt läge vid Medelhavet. Här kryllar det av folkliv på stränder och längs den långa huvudgatan. Man träffas, umgås och njuter folklivet eller bara att slår sig ner för en kaffe eller något gott att dricka. Här finns en rik kultur och många författare och konstnärer har genom alla tider kommit hit för att söka inspiration.

Bolgheri

Bolgheri är namnet på en by, ett område och ett vin-distrikt. Till byn Bolgheri anländer man vanligtvis genom den vackra stadsporten västerut, efter att ha färdats genom den flera kilometer långa cypress-allèn, berömd från flera filmer. Här i byn finns många fina möjligheter till att inmundiga sig fantastiska viner från Bolgheri-distriktet (Bolgheri DOC), prova gärna en espresso, något lokalt bakverk, en undervar glass (gelato) och en och annan vällagad lunch eller middag! Bolgheri är en del av ett större område som heter Maremma, här finns det italienska cowboys som heter ’butteri’!

PÅ RESAN

God cykelvana och bra grundkondition är en förutsättning för att du ska få ut mesta möjliga av resan. Cykelturerna planeras med möjlighet att välja alternativ rutt för längre eller kortare tur. Vi samlas varje morgon för en genomgång och uppdelning mellan våra guider utifrån planerade turer, önskan och förmåga. Om du vill åka långt och hårt så finns det dessutom alla förutsättningar för det.

Preliminära planerade rutter läggs ut i början på 2019.

HYRA CYKEL

Du kan välja mellan att hyra cykel eller ta med egen. Cyklarna levereras av lokal cykeluthyrning. Funderar du på att ta med egen cykel kan vi på By Bike hjälp dig med råd och tips om hur du packar.

By Bike kontaktar dig som vill hyra cykel för val av modell, storlek och utrustning.

Antalet cykeltransporter från Sverige är begränsat till 10st.

Hyrcykel som tillval, 380 kr/dag

EN REGION MED STORT KULTURARV

Pisa

Staden som är berömd för sitt lutande torn. Det började luta redan när man byggde det, så efter ett par-tre våningar tog man en paus på 20-30 år i byggandet, och fortsatte sedan när man tyckte att tornet ”hade satt sig”. Det enda man behövde göra var att bygga våningarna lite högre på södra sidan för att kompensera lutningen. Tittar ni på tornet från öster eller väster så ser det lite som en banan.

Du tar dig enkelt till Pisa. Resa med tåg tur och retur tar en dryg timme enkel väg.

Elba

Är kanske för de flesta mest känt för att Napoleon var där efter att han hade blivit avsatt som Frankrikes kejsare. Vad inte alla känner till är att Napoleon bara var där i 10 månader, och att han formellt var härskare på ön Elba, man skulle även kunna drista sig att säga ”Kejsare av Elba”. Napoleon reformerade och förbättrade jordbruket som på den tiden befann sig i ett trögt gammalt feudal styrelseskick. Därefter så anordnade Napoleon en stor fest till sin egen ära, och passade då på att smita från hela rasket. Han blev tillfångatagen och satt i ett riktigt fängelse på ön S.t Helena där han förblev resten av sitt liv. Elba är idag ett semesterparadis för både italienare och många internationella besökare, Italiens Gotland skulle man kunna säga.

BOENDE I SAN VINCENZO

Vi bor på Hotel Santa Caterina beläget i en liten bit från centrum men med promenadavstånd till både centrum med restauranger och egen strand. Hotellet har dessutom egen pool. Vår lokala arrangör Leif och Michel Karlsson besökte hotellet i februari 2019 och möttes av en mycket välkomnande personal.

VINPROVNING MED TILLTUGG

I programmet ingår en vinprovning på närliggande Tenuta Poggio Rosso.

PLAN OCH IDÉ I ITALIEN – VINO & VELO

Resan arrangeras i samarbete med Vino & Velo, Leif och Michele Karlsson. Arrangerar cykel och vandringsresor med inslag av vin, mat och det goda livet. Leif och Michel utgår från Florens och verkar från Dolomiterna i norra Italien till sydligaste delarna av Toscana.

GUIDER

Guider under hela vistelsen – Leif Karlsson, Vino & Velo och PO Hedlund, Vino Velo. På plats och med på dagarna är även By Bike med Roland Hedlund och Michael Sjöström. Vi är alla väl bekanta med området.

FAKTA OCH BOKNING

FAKTA –

I grundpaketet ingår –

 • Flyg från Umeå till Italien 27/6 med retur 3/7, inkl skatter.

  1 incheckat bagage + handbagage ingår

 • Transfer från och till flygplatsen i Florens

 • Del i tvåbäddsrum, 6 nätter med frukost

 • Halvpension 5 middagar varav en med tillhörande vinprovning. Värde 2000kr.

 • Anpassade cykelturer med guide i varierande terräng

 • Cykelguider

 • Guide finns med och är tillgängliga under hela vistelsen.

 • Gemensam aktiviteter enligt veckoschema

PRIS RESEPAKET –

 • Grundpaket inkl halvpension. Pris 13.980 kr

 TILLVAL –

 • Transport egen cykel från och till Umeå/Sverige. Pris 640 kr/t o r

 • Hyra landsvägscykel i carbon 380kr/dag

 • Tillägg enkelrum 750kr (6 nätter, inkl frukost)

 • ERV avbeställningsskydd: 6% av resans pris.

  Läs mer: https://www.erv.se/privat/vara-reseforsakringar/avbestallningsskydd/

 • SAS PLUS  600 SEK/ tur o retur

  */ 2x incheckade bagage, SAS business Check In, Fast Trak security, SAS Lounge access, ombordservice enligt SAS PLUS.

 VILLKOR –

 • Anmälan är bindande och handpenning 1 500kr betalas senast en vecka efter anmälan. (återbetalas ej vid ev avbokning)

 • Slutbetalning sker mot faktura senast 15 april 2018. (återbetalas ej vid ev avbokning)

KONTAKT OCH BOKNING

BOKA RESA HÄR.

TILL BOKNING -> KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL BOKNINGSSIDAN

Information om resmålet:

By Bike 090-3484700, eller besök oss i butiken på Formvägen, Ersboda.
Roland Hedlund eller Michael Sjöström. roland@bybike.se

Resan arrangeras i samarbete med Företagsresor i Umeå – Grupp & konferens.

Kontakperson – Susanne Renkonen.  Tel 090-70 29 80 eller grupp@foretagsresor.se

VECKOPROGRAM SAN VINCENZO 27 juni-3 juli 2019

Många möjligheter att njuta kombinationen cykla, god mat och Medelhavet.

För de som efter en skön cykeltur vill njuta av ett dopp i Medelhavet erbjuder kusten vidsträckta stränder bästa förutsättningar.

Veckoprogram Italien, Medelhavskusten och San Vincenzo 27 juni-3 juli 2019.

Dag 1: 27 juni.  Ankomst till Florens tidig eftermiddag. Efter en transfer på snabba motorvägar checkar vi in på hotellet i San Vincenzo. Här bor vi väldigt centralt beläget för utflykter i de varierade omgivningarna. Tid för montering cyklar och Bike Fit. Våra kunniga guider hjälper till vid behov.

Halvpension – Gemensam middag.

Dag 2: 28 juni.  Check cyklar och finjustering med Bike-fit. Därefter en lätt uppvärmningstur som vi efter en uppsamling och kaffe förlänger efter önskemål och förmåga. Gemensam lunch.

Halvpension – Gemensam middag.

Dag 3: 29 juni. Samling kl 9 för genomgång av dagens rutter. Gemensam lunch.

Middag på egen hand.

Dag 4: 30 juni.  Frukost och därefter samling kl 9 för genomgång av dagens turer. Kaffestopp och gemensam lunch. Kanske ett dopp i havet efter hemkomst.

Halvpension – Gemensam middag.

Dag 5: 1 juli.  Frukost och därefter samling kl 9 för genomgång av dagens rutter. Efter en gemensam start delar vi upp oss i två grupper. Kaffestopp och gemensam lunch gruppvis eller gemensamt.

Halvpension – Gemensam middag med vinprovning på vingård.

Dag 6: 2 juli.  Frukost och därefter samling kl 9 för genomgång av dagens rutter. Kaffestopp och lunchmöjlighet.

Halvpension – Gemensam middag.

Dag 7: 3 juli.  Hemfärd med transfer till flygplatsen Peretola, Florens.

Veckoprogrammet är preliminärt och kan komma att ändras.

De 5 middagar som ingår i halvpension äter vi gemensamt på förbokad restaurang och vingård.