Upplev Italien på cykel och avsluta dagen med god mat.

Under vår vecka i Toscana hade vi planerat in en kväll med matlagningskurs och efterföljande middag på en vingård. Dagen inleddes givetvis med samling utanför hotellet Albergo del Chianti och check så att alla cyklar, cyklister och utrustning var i ordning för att ta sig an de ”Toscanska kullarna”.

Redo för dagens cykelrunda

Redo för dagens cykelrunda

Vi startade med en gemensam sträcka som uppvärmning och efter första stigningen upp mot Panzano återsamlades alla. Därefter sökte vi oss vidare mot Radda in Chianti och startplatsen för söndagens tempoetapp. Det känns kul att kunna peka på kartan och säga att ” jag var där och cyklade själv ! ”. Sträckningen fortsätter mot Castellina och viker sedan av tillbaka mot Panzano och Greve.

För den som har bra minne och tidigare följt TV-serien”Solens mat” är det bekanta orter. Hela området är otroligt vackert att cykla i och åker man dessutom hit under våren får man uppleva doftande grönska och blommande träd och buskar.

Kort stopp på vägen mot Quattro Strade

Kort stopp på vägen mot Quattro Strade. Lars, Anna och Anna-Karin

Matlagning på vingården Corte di Valle.

Pastatillverkning

Pastatillverkning – Väloljat samarbete mellan Lars Fredriksson och Lotta Strömland

Efter en kort busstransport stannade vi på vingården Corte di Valle för en gemensam matlagningskurs ledd av Irene, köksansvarig på gården. Kvällen var förberedd för en ”Arista”, långkokad karré med färska örter och kryddor. För det färsktillverkad pasta i form av tagliatelle och tortellini. Arbetet med att tillverka och bearbeta degen och sedan fylla med potatissmet smaksatt med lokalproducerad saffran gick fint tack vare vår erfarna handledare.

Att avnjuta en gemensam middag med egenlagad Italiensk mat – vad kan bli bättre?!

Matlagningskurs med middag (4)

Fräscha råvaror är grunden till all matlagning i Italien

Färsk tagliatelle

Färsk tagliatelle